Tapa de Tonyina amb pebrots i poma confitats



   Cursos ¨ Tallers ¨  Receptari

visita virtual a l'escola de cuina (video)  ¨ Tel. 93 727 37 16 - 665 966 039 



Tonyina amb pebrots i poma confitats

Confitar és una tècnica molt antiga que crec que s'ha de recuperar, per la seva senzillesa i versatilitat. Amés és un excel·lent sistema de conservació.
Començarem per confitar les verdures. Per 12-15 tapes, en necessitareu mig pebrot vermell, uns 250 g, la mateixa quantitat de pebrot verd, 1 cabeça d’all, dos pomes i una ceba.

Poseu tot això tallat ben gran dins una cassola que li vingui justet  Afegiu oli d'oliva fins a cobrir. Poseu tot  plegat al foc fort. Un cop comenci a bullir l'oli  deixeu coure 5 minuts. Acabat el temps, tapeu la cassola ben tapada i apagueu el foc. La cocció es fa mentre es refreda l'oli  Per tant no destapeu mentre es confita el contingut. Això no és una recepta, és una manera de fer, es a dir, que amb aquest procediment podeu confitar tots els aliments. Els peixos i el marisc, però, només es confiten banyant-los amb l'oli a 70º i fora del foc.

Mentre es refreda l'oli netegeu en peix de pell i espines. Pot se bonítol, verat, sorell, tonyina...
Quan l'oli que compte les verdures estigui a 60º afegiu el peix -300 g per 12-15 tapes- Això sempre fora del foc.

Deixeu fer uns 12-15 minuts i poseu-lo tot sins un escorredor, tot i que esta bé que quedi una mica d'oli  Trinxeu-lo tot ben menut i salpebreu.

EL MUNTATGE

Suqueu les llesquetes de pa amb una mica d'oli de confitar.
Amb una cullera de sopa  carregueu el pa fins que digui que no pot més. Ha de semblar una panxa enlaire.



   Cursos ¨ Tallers ¨  Receptari

visita virtual a l'escola de cuina (video)  ¨ Tel. 93 727 37 16 - 665 966 039 

C. Borrell, Nº 9. Sabadell. Barcelona
Tel. 93 727 37 16 / 665 966 039


No hay comentarios: