Tapa de Salmó fresc marinat amb patates a l’all Malaixafades   Cursos ¨ Tallers ¨  Receptari

visita virtual a l'escola de cuina (video)  ¨ Tel. 93 727 37 16 - 665 966 039 

Salmó fresc marinat amb patates a l’all
Malaixafades


La Recepta >>


Amb aquest sistema que us explicaré ara podeu curar qualsevol peix blau que us agradi.

Demaneu a la peixateria el salmó a supremes o a lloms que és el mateix. Un cop el tingueu sobre el taulell, li lleveu la pell si a la peixateria no us ho han fet. Amb unes pinces traieu la resta de raspes. Ha de quedar immaculat. 

Agafa una safata que faci mida al salmó 450 g per 12-15 tapes n'hi ha prou. Fes-li el llit amb sal gruixa de cuinar. Posa el llom al damunt i ara li tires 3 cullerades de sal marina. Fes-li una mica de massatget i tira després tres cullerades de sucre. Pot ser sucre blanc o sucre “moreno” que dona un regust molt agradable a caramel.

Per últim tira una cullerada d’anet (eneldo).  Deixa reposar. Després d'una hora ja es pot menjar. D'un dia per altre està més bé.

Per confitar les patates les has de rentar ben netes i eixugar les totalment. Posa-les dins una cossola que li facin bona mida. Per 12-15 tapes en necessites 450 g de patates. Tira oli d'oliva a sobre les patates fins a cobrir-les. Posa tot plegat al foc viu fins que comenci a bullir. Cal mantenir l’ebullició durant 10 minuts. Aleshores tapa la cassola, apaga el foc i deixa-les que es refredin d'un dia per l'altre. També del mati per la nit.

Per muntar el plat  s'han de tallar làmines ben primes de salmó. Con que hi hauran retalls i talls que no us quedaran bé, els talleu ben picolats i els afeixi dins un bol on anireu afegint les patates pelades amb una mica d'oli del confitat, sal i una mica de nata al gust. És millor aixafar-les amb forquilla per tal que quedin trossets  Salpebra.

EL MUNTATGE

Posa una mica de d'oli del confitat a les llesquetes. Carrega el pa amb la pasta de patata. Un cop ben punxuda la llesqueta fes unes garlandes de salmó de punta a pic que quedi ben flamenco.   Cursos ¨ Tallers ¨  Receptari

visita virtual a l'escola de cuina (video)  ¨ Tel. 93 727 37 16 - 665 966 039 

C. Borrell, Nº 9. Sabadell. Barcelona
Tel. 93 727 37 16 / 665 966 039

No hay comentarios: