Tapa de Rosbif amb crema de mostassa


   Cursos ¨ Tallers ¨  Receptari

visita virtual a l'escola de cuina (video)  ¨ Tel. 93 727 37 16 - 665 966 039 

Rosbif amb crema de mostassa

És una tapa que podeu tenir ja preparada, perquè el rosbif ja fet es talla millor quan es refreda.
S'ha de comprar el rodó de l'esquena de la vedella. Demaneu al vostre carnisser o carnissera
que us tregui el nervi. És  una operació ben curiosa de veure.
També podeu demanar que us ho lligui per tal que no perdi la forma en enrossir-lo.

Per fer-ho us caldrà  una olla baixa amb tapa. Millor si és de ferro colat.  Escalfeu-la ben calent  afegiu la peça de carn. Aleshores es tiren 5 cullerada d'oli.

Enrossiu així la carn deixant-la reposar sobre l'oli roent fins que tota la superfície en contacte quedi ben marcada. Mentre cou podeu maltapar la cassola. Aneu fen rodolar la carn paulatinament fins que tota la superfície sigui ben feta. Aleshores tapeu la cassola i deixeu reposar la carn. La podeu guardar dins una bossa hermètica i tot plegat dins una tàper ben tapat fins a 3 dies a la nevera a 5º.

Amb rodó de l'esquena en teniu per fer 40 a 50 tapes. Així que en podeu gaudir de les tapes que necessitareu, i després fer aperitius  carpaccios, entrepans...

PER FER LA SALSA

La base d'aquesta salsa és el iogurt grec cremós. Per cada iogurt cal una cullerada de mostassa antiga. S'ha de salpebrar. El pebre ha de ser generós. 2 cullerades de bon oli d'oliva per iogurt i 7 gotes de vinagre blanc de poma.
Opcionalment podeu afegir  mitja ceba tendre ben picolada o mig cogombre per cada iogurt. També podeu afegir 7 gotes de tabasco o de salsa Perrins.
Amb dos iogurts en feu per 12 tapes.


EL MUNTATGE

Disposa la llesqueta de bon pa i la suques amb una cullerada de la salsa.
Talla ben prima la carn, com per carpaccio, i omples la llesqueta de pa.
Posa per sobre una raig de la salsa. És bona idea posar la salsa dins un biberó de cuina per administrar-la amb tota precisió.
Una de les decoracions finals que més m'agrada per aquesta tapa son les llavors de badabadoc –rosella, amapola, perquè m’entengueu-   Cursos ¨ Tallers ¨  Receptari

visita virtual a l'escola de cuina (video)  ¨ Tel. 93 727 37 16 - 665 966 039 

C. Borrell, Nº 9. Sabadell. Barcelona
Tel. 93 727 37 16 / 665 966 039

No hay comentarios: