Tapa de Brandada amb llagostins


   Cursos ¨ Tallers ¨  Receptari

visita virtual a l'escola de cuina (video)  ¨ Tel. 93 727 37 16 - 665 966 039 Brandada amb llagostins


Compreu 400 g de  bacallà esqueixat. En podreu fer unes 12-15 tapes. Per dessalar-lo ho renteu, i ho poseu en remull. Al cap d'una hora el canvieu l'aigua  Podeu deixar el bol amb el bacallà dins l'aigüera  i obrir l'aixeta cada vegada que entreu a la cuina. Quan has fer això 3-5 vegades al llarg del mati o la tarda, poses aigua mineral a bullir i en trencar el bull afegeixes el bacallà fins que l'aigua quedi blanqueta.

Mentre el bacallà es banya a l'aigua calenta, posa mig litre d'oli a escalfar. No cal que sigui molt calent. Quan arribi als 90º el retires del foc i passes el bacallà de l'aigua a l'oli  Mira que no hi vagi aigua dins l'oli  Jo faig servir una colador gran i deixo degotar tota l'aigua abans de introduir -lo a l'oli. D'això és diu confitar el bacallà.
Als 10 minuts el bacallà ja esta confitat. Hi ha gent que prefereix fregir-lo. Va a gustos.

Quan el bacallà surt de l'oli  es posa dins un gerro per passar li el túrmix. Per poder-ho fer bé cal afegir 7 cullerades de l'oli de confitar, dos de l'aigua de bullir-lo i una ampolla petita de nata per cuinar de 200 ml. Mirar de corregir la sal i el pebre i llestos.

PER FER ELS LLAGOSTINS

Pela els llagostins –un per tapa, 12 en aquesta ocasió- però ves posant els caps dins un cassó menut. Els llagostins els poses din un bol o un tàper i els amaneixes amb una cullerada de salsa de soja –o romesco a triar- una mica de farigola i unes gotes de llimona.
Al cassó dels caps, hi poses una tassa de les de cafè de vi blanc o cava, una altre d'oli d'oliva, dos tomàquets secs ben picolats. Una nyora esqueixada sense tija ni llavors i dos grans d’all. Per aromatitzar, una cullereta d'orenga –de les de cafè- una altre de pebre i una darrera de comí –millor trencat al morter-
Deixa coure tot a foc mig fins que l'alcohol del vi se'n vagi, uns vuit o deu minuts.
Acabada la cocció, passa-ho tot pel túrmix i colau per una colador prim o per colador xinès.
Posa aquesta salsa dins un Biberó de cuina.

Els llagostins han de fregir amb una mica d'oli de confitar el bacallà. Un minut és suficient.

EL MUNTATGE

Amaneix la llesqueta de pa amb un raig de biberó de la salsa de caps. Amb una cullera de sopa posa brandada fins cobrir generosament tot el pa. El llagostí acabat de fregir el poses a dormir sobre el mar de brandada. Decora amb una mica més de salsa.

   Cursos ¨ Tallers ¨  Receptari

visita virtual a l'escola de cuina (video)  ¨ Tel. 93 727 37 16 - 665 966 039 


C. Borrell, Nº 9. Sabadell. Barcelona
Tel. 93 727 37 16 / 665 966 039

No hay comentarios: