Sushi Nigiri


   Cursos ¨ Tallers ¨  Receptari

 ¨ Tel. 93 727 37 16 - 665 966 039 ¨

 Nigiris



Els Nigiris son boletes d’arros avinagrat que sel’s dona la forma d’una croqueta.
El peix ha de ser ben fresc i es compra a lloms. Es talla a rectangles a mida de les nostres croquetes i amb una amplada de 3 milímertres.
Per la par del peix que toca l’arròs es possa una mica de wasabi

Ingredients

·       400 g Peix al gust en filets -per 30 nigiris-
o      Salmó, Orada, Bonítol, Tonyina,  Verat, Cranc –també truita francesa-...
·       400 g d’arròs avinagrat
·       Alga nori per decorar
·       Una mica de Wasabi i agua mineral
·       Salses de soja per servir


La Recepta

Demana el peix a la peixateria  a lloms o supremes i sense pell.
Un cop a casa neteja’l be i acaba de retirar les espines que puguin quedar.
Selecciona  el tros central mirant que sigui el més rectangular i d’un gruix uniforme

Talla rectangles de 6 per 3 cm aproximadament i de 3 mil·límetres de gruix
Mulla’t les mans amb aigua mineral amb una mica de vinagre d’arròs
Agafa l’equivalent a una cullerada de sopa d’arròs i fes una bola.
Torna’t a mullar i fes de la bola una croqueta
Aixafa la croqueta per sobre amb el dit cor, mulla’t el dit en wasabi molt dissolt en aigua i el passes per sobre el peix que triïs.
Diposita el peix sobre la croqueta d’arròs amb el wasabi tocant l’arròs.

Un truc que em dona molt bon resultat es fer un “ roll” només d’arròs. El fai a l’estoreta i poso un paper de fil en comptes de l’alga nori. Un cop enrotllat i ben premsat amb l’estoreta, el tallo com si fossin makis i faig servir cada porció directament per fer el nigiris.

   Cursos ¨ Tallers ¨  Receptari

 ¨ Tel. 93 727 37 16 - 665 966 039 ¨
 C. Borrell, Nº 9. Sabadell. Barcelona
Tel. 93 727 37 16 / 665 966 039

No hay comentarios: