Galetes Fondant   
Cursos ¨ Tallers ¨  Receptari


 ¨ Tel. 93 727 37 16 - 665 966 039 ¨

 Galetes Fondant

Les galetes de mantega son senzilles de fer.

INGREDIENTS


250 g. de mantega
300 g de sucre
2 ous
1 culleradeta de les de cafè de llevat  royal
1 xic de sal
500 g de farina

Dins un bol bat la mantega amb una cullera de fusta. La mantega ha d’estar a temperatura ambient. Un cop reduïda a pomada afegeix el sucre i continua batent fins obtenir una crema.

Tira  els aus d’un en un. També la sal i el llevat. Passa la farina pel sedàs i ves-la afegint mica a mica.

Quan la massa sigui ben homogènia, la poses sobre un plec de paper de forn de la grandària de la plata del forn. El paper ha d’estar enolitat. Posa un altre plec de paper sobre la massa i amb el corró, estira la massa entre els dos papers fins que tingui un gruix  de 3 mil·límetres.

Arribat aquest pas només cal triar els talladors de les formes que vulgueu, retirar el paper superior i tallar tota la placa.

En aquest moment és molt difícil treure les galetes ja tallades perquè la massa és molt tendre i les galetes acabades de tallar es trencant.

Per poder treure les galetes del paper cal posar tota la placa a la nevera 15 minuts o 5 minuts al congelador. Aleshores es poden manipular molt fàcilment.

Posa’ls a la plata del forn sobre un paper i enforna a 180º duran 12-15 minuts fins que siguin enrossides per les vores. Treu-les del forn i deixa-les refredar.

FER EL TPT.  (l’almívar per fer servir de pegament)

El TPT s’aplica a pinzell per enganxar el fondant a la galeta i també per envernissar el fondant ja acabat per donar brillo i unir totes les peces.

LA RECEPTA:

100 g de sucre blanc
100 g de aigua mineral

Posa els dos ingredient dins un cassó a coure a oc ràpid.

Quan trenqui a bullir retira del foc i el deixes refredar. Ja serà llest per fer servir.
EL FONDANT


El fondant el podeu comprar directament dels colors que vulgueu. També teniu la possibilitat de fer servir colorants per tenyir al vostre gust el fondant blanc. En aquest cas poseu sobre el vostre taulell un plec de paper de forn o plàstic de folrar llibres perquè pot ser que tenyiu el vostre marbre o silestone. LA fusta també es taca. També taca les mans de manera que us recomano que feu servir guants.

Estireu el fondant amb el corró fins obtenir una placa de 1,5 mil·límetres. Tapeu amb paper de film perquè no s’assequi.
Un cop tingueu les galetes ja cuites i fredes, feu servir el mateix tallador que vareu utilitzar per tallar la galeta, per tallar ara la lamina de fondant.

Pinteu la galeta amb TPT i col·loqueu a sobre el fondant.

A partir d’aquest moment és qüestió de fer combinacions  i jocs.  A les fotos teniu suggeriments per tal que gaudiu d’aquestes divertides creacions. 

   Cursos ¨ Tallers ¨  Receptari

 ¨ Tel. 93 727 37 16 - 665 966 039 ¨
 C. Borrell, Nº 9. Sabadell. Barcelona
Tel. 93 727 37 16 / 665 966 039

No hay comentarios: