Confitar les Patates


   Cursos ¨ Tallers ¨  Receptari

visita virtual a l'escola de cuina (video)  ¨ Tel. 93 727 37 16 - 665 966 039 

El Confitat
                          
    Confitar les patates

En realitat amb aquesta tècnica, podeu confitar qualsevol cosa. L'única norma és que totes les peces a confitar siguin d'una mida similar.

És recomanable confitar les patates amb la seva pell però han de ser ben netes, rentades i sobre tot, ben assecades. Mira que siguin d’una grandària similar per  facilitar la cocció i la presentació del plat

Posa les patates que vulguis confitar dins un cassó o una olla. Mira de triar una cassola que vingui justa a la quantitat de patates.

Cobreix-les generosament amb oli d'oliva i  posa a foc fort fins l’ebullició.

Mantingues l'ebullició durant 7 minuts. Transcorregut el temps, apaga el foc tapa ben tapat i deixa reposar fora del foc fins que l'oli sigui a temperatura ambient o d'un dia per l'altre.

Amb aquest senzill sistema us quedaran unes patates delicioses.

L'oli, el podeu reutilitzar per seguir confitant almenys 10 vegades més perquè mai arriba a cremar.

Això si, és ideal filtrar-lo cada vegada que el feu servir i afegir una mica de tant en tant. Feu això fins que ho veieu brut.

Amb la mateixa tècnica, podeu fer pastanagues, cebetes o escalunyes, alls, carxofes, naps, alls... o barrejar dos o mes vegetals.

Nota. Les preses no fan per la manera de ser mediterrània, però si heu d'anar més ràpid, manteniu l’ebullició a foc moderat durant 30 minuts o fins que pugueu travessar la patata fàcilment amb un palet de brotxeta.

   Cursos ¨ Tallers ¨  Receptari

visita virtual a l'escola de cuina (video)  ¨ Tel. 93 727 37 16 - 665 966 039 

C. Borrell, Nº 9. Sabadell. Barcelona
Tel. 93 727 37 16 / 665 966 039


No hay comentarios: