MARCA DE LA PAELLA


   Cursos ¨ Tallers ¨  Receptari

visita virtual a l'escola de cuina (video)  ¨ Tel. 93 727 37 16 - 665 966 039 

       CONTACTA
MARCA DE LA PAELLA

INGREDIENTS:

o Carn: Pollastre o Conill o els dos.
o Sípies i/o Calamars
o Tomàquet madur, cebes, alls i pebrot verd

La marca de la paella es en realitat una guisat.

Podeu consultar la carpeta de “guisats” i la fitxa de la “tècnica per fer arrossos” a la carpeta de “Arrossos i cereals” (aquest servei de receptes online el podeu demanr a info@escolaromani.org)

Es tracta de fer un guisat prèvi a fer l’arròs i és la base que transportarà els sabors intensos a través del brou que també heu de fer.

Ja veieu que fer arròs bo, vol dir fer un bon guisat i un bon brou o fumet –brou de peix-

Cal primer, sofregir les carns. També saltegeu les sípies o calamars. Un cop fet tot plegat, o com feia la mare, per tandes, retireu-lo de la cassola i reserveu tot. Mireu de recollir els sucs que ban daixant per afegir-los després.

Feu un sofregit amb les verdures. Això  ho dicta l'estació de l'any i ens hem dàdaptar a la natura.

Un cop fet, afegiu les carn i les sípies, tireu un raig de vi blanc de bona qualitat i mulleu amb bon fumet. Poseu enriquir amb salsa de tomàquet.

Deixeu estofar ben tapat durant 90 minuts a foc ben suau i reserveu per fer servir. És millor que reposi d'un dia per l'altre. Però el podeu congelar o conservar en pots.

Jo us recomano que quan feu marca, la feu de carn o de peix o de marisc. Pel que jo he vist arreu, es fa un arròs de conill, o de pollastre. De sipiots... Aixó de barreixar tantes coses és una manera de fer molt moderna i poc digestiva.

A una paella de peix es millor posar-hi més menes de verdures que posar-hi carns.

La carn amb les carns i el peix amb el peix. Penso jo.

Reviseu les receptes d’arròs i veureu com fer arrossos amb carn, peix o marisc.


C. Borrell, Nº 9. Sabadell. Barcelona
Tel. 93 727 37 16 / 665 966 039

No hay comentarios: