Sushi 1. L'arròs avinagrat


   Cursos ¨ Tallers ¨  Receptari

visita virtual a l'escola de cuina (video)  ¨ Tel. 93 727 37 16 - 665 966 039 

       CONTACTA

Com Bullir l’arròs per a Makis i Sushi –Arròs Avinagrat-
L’arròs per fer sushi és especial i s’ha de comprar expressament. És molt enganxós, qualitat que el dona la facilitat d’embolicar el rolat d’alga nori, fer les boletes...

Generalment els paquets son de 500 grams i venen embassats al buit. Primer de tot cal posar l’arròs dins un colador o escorredor i rentar-lo sota l’aigua corrent uns segons.

Un cop esbandit es posa dins la cassola on l’heu de coure juntament amb 660 ml d’aigua mineral. Remeneu bé . Abans d’encendre el foc ha de reposar durant 30 minuts.

Un cop reposat, ja es pot posar a foc mig alt fins que arrenqui el bull. Aleshores cal tapar-ho i abaixar el foc, amb 7 minuts hi ha prou.

Mentre l’arròs reposa, s’ha de preparar l’avinagrat. Per fer-ho fes servir un bol gran on anirà l’arròs i tira sis cullerades de vinagre d’arròs, de oma o el vinagre blanc que t’agradi. Una cullerada rasa sopera de sal i 4 cullerades soperes de sucre. Barreja-ho to ben bé.

Per treballar amb aquest arròs cal mullar-se les mans amb aigua mineral contínuament. Cada vegada que notes que l’arròs se t’enganxa a les mans i tornes a mullar-te’n la ma.C. Borrell, Nº 9. Sabadell. Barcelona
Tel. 93 727 37 16 / 665 966 039

No hay comentarios: