LA FIDEUA


   Cursos ¨ Tallers ¨  Receptari

visita virtual a l'escola de cuina (video)  ¨ Tel. 93 727 37 16 - 665 966 039 

       CONTACTA


El vídeo es una manera personal de hacer la fideuá. utilizo indiferentemente esta técnica para hacer arroz o fideos -ya sean fideos fritos o los gruesos de agujero-

además os pongo la receta escritas:




o      ½ litre de fumet
o      2 sípies
o      2 grills d’all, oli d’oliva, Llorer, julivert
o      200 g de fideus de cabell d’àngel
o      150 g de salsa de tomàquet
o      1 got de vi blanc

En realitat el fet de fregir els fideus fa que el nom real d’aquest plat si “Rossejat de fideus” que com el seu nom indica vol dir fideus fregits.

El que jo entenc per Fideuà, i penso que no vaig errat, es la feta amb fideus gruixuts del que tenen el forat al mig.

La diferència es que aquests fideus s’ha de menjar just acabats de fer, perquè sinó es fan una massa, que tampoc no passa res –jo els he arribat a servir tallant-los com un pastís i fins i tot fregint a la paella aquesta porció-

El fet de fregir els fideus de cabell d’àngel fa que la Fideuà no es passi mai, es a dir que la podeu fer dos hores abans de dinar i amb un cop de forn torna a estar perfecta. Be ja ho sabeu, va la recepta:

Fes un sofregit a l’olla amb la ceba, el porro, l’all i les pastanagues, tot tallat ben prim.

Quan sigui fet el sofregit, hi tires la sípia tallada menuda i només que sigui blanca un got de vi blanc

Ja pot tirar el tomàquet i si es massa sec una mica de fumet. Deixa coure 10-15 minuts

Posa dins la paellera una bon raig d’oli i fregeix els fideus de cabell d’àngel fins que agafin color de mel

Ara ja pots tirar el guisat de sípia i remenar

Només queda tirar 250 ml de fumet

Als pocs minuts, quan comencin a beure els fideus, poseu la paellera al forn uns 5 minuts més

Serviu amb allioli –tradicional però opcional, sobre tot si la Fideuà es feta amb bon peix-


Txus Zubéldia, Cocinero © 2011

C. Borrell, Nº 9. Sabadell. Barcelona
Tel. 93 727 37 16 / 665 966 039




No hay comentarios: