El Sushi - en català-


   Cursos ¨ Tallers ¨  Receptari

visita virtual a l'escola de cuina (video)  ¨ Tel. 93 727 37 16 - 665 966 039 

       CONTACTA



El sushi, es una manera muy agradable de comer cosas exoticas. por descontado, no se trata de una comida tradicional. Pero para mi constituye un excelentes aperitivo que de vez en cuando que da muy bien.
 Aqui os dejo mis experiencia:



ABANS S'HA DE FER L'ARRÒS AVINAGRAT:


      • 400 g d’arròs per sushi o arròs basmati
      • 1 tros d’alga kombu,
      • 3 cullerades de vinagre blanc
    .
      • 2½  cullerades de sucre
      • 2 culleradetes de sal

Si no tens arròs per fer sushi l’has de rentar prèviament:




1.     Posa l’arròs en un colador i aquest dins d’un bol i tot plegat dins l’aigüera.


2.     Renta l’arròs fins que deixi anar tot el midó i l’aigua surti clara. Deixa’l escorre 1 hora.


Si tens arròs especialment indicat per fer sushi pots començar des de aquí


3.     Posa l’arròs dins una cassola de ferro amb 460 g d’aigua i l’alga kombu.


4.     Tapa la cassola i porta-la a ebullició a foc fort. Treu l’alga, baixa el foc i deixa-la coure 7 minuts perquè absorbeixi tota l’aigua.


5.     Retira la cassola del foc i deixa-la reposar 10 minuts sense destapar-la.


6.     Dins d’un bol fes la vinagreta amb sal, sucre i vinagre


7.     Posa l’arròs en un HANDAI i venta’l a l’hora que vas afegint vinagreta.

PER MUNTAR ELS MAKIS




  • Fulles d’alga Nori    
  • Arròs bullit
  • Cogombre, pastanaga, pimentón picant o Wasabi


1.     Fes arròs a la japonesa segons la recepta de l’arròs bullit avinagrat


2.     Passa l’alga Nori per la flama de la cuina lleugerament  fins agafi color.


3.     Col·loca-la sobre l’estoreta per sushi i escampa l’arròs – 2 cullerades -

 

4.     Tira un xic de pebre roent i una tira de cogombre de ½ cm de gruix


5.     Posa una altre tira similar de pastanaga al vapor -al dente-


6.     Les tires de pastanaga i cogombre han de quedar centrades i anar de banda a banda.

 

7.     Ja pots embolicar el sushi amb l’ajut de l’estoreta.

NOTA:

Aquesta és la recepta bàsica, a partir d’aquí pots anar fent diferents farcits.


Txus Zubéldia, Cocinero © 2011


C. Borrell, Nº 9. Sabadell. Barcelona
Tel. 93 727 37 16 / 665 966 039

No hay comentarios: