MAHONESES

    Cursos ¨ Tallers ¨  Receptari

visita virtual a l'escola de cuina (video)  ¨ Tel. 93 727 37 16 - 665 966 039 

       CONTACTA

Traieu un ou de la nevera per que es posi a temperatura ambient.

Poseu la sal al morter i piqueu-la.

Afegiu-hi el rovell.
       
Remeneu  amb la mà del morter amb una sola direcció i munteu tirant l’oli gota a gota.

Aquesta mateixa operació es pot fer amb el túrmix. El truc esta en batre ben bé l’ou amb la sal i qualsevol guarniment –vinagre, alls, anxoves, nous…-abans de començar a tirar l’oli que ha de ser un raig molt prim i seguit sense parar mai el túrmix.


La més discutida de les salses.

Diuen els francesos que es tracta d’una  salsa francesa.  A Catalunya es una salsa purament del país. Sobre tot cal tenir ºen comte que a Menorca fa casi un mil·leni que es fa l’allioli amb ou.

Les variants son ara infinites, sobre tot des de l’aparició de la batedora elèctrica.

·       Amb suc de llimona.
·       Amb anxoves de l’Escala.
·       Amb olis especiats o macerats.
·       Amb herbes: Julivert, menta, sàlvia.

He experimentat i fins i tot he arribat a posar-hi pètals de rosa, violeta, groselles, "aràndanos"...

Del  resultat no parlo, diguem que no son receptes gaire tradicionals.


Txus Zubéldia, Cocinero © 2011

C. Borrell, Nº 9. Sabadell. Barcelona
Tel. 93 727 37 16 / 665 966 039

No hay comentarios: