PAPILLOTS


   Cursos ¨ Tallers ¨  Receptari

visita virtual a l'escola de cuina (video)  ¨ Tel. 93 727 37 16 - 665 966 039 

       CONTACTA


PAPILLOT. aquesta es la tècnica per fer papillots de tota mena.

Ingredients: 

Vegetals, Fruites, Peixos o Carns... que es puguin filetejar.
2-3 vegetals de guarnició per saltejar, sofregir o bullir
Oli d’oliva i una salsa o vinagreta

La papillot consisteix en coure al forn ela aliments dins una bossa, que pot ser de paper d’alumini o de paper de forn.
L’avantatge que tenim es que els gustos i sucs queden intactes.
Es pot fer de vegetals, peixos, carns, fruites.
Com a valor afegits es la presentació d’una bossa a plat, sempre fa patxoca.

Pautes de treball:

La guarnició ha de ser al vapor, sofregida o lleugerament bullida

La guarnició pot ser arròs basmati saltat amb bolets, sanfaina, sofregits...
El més important es aconseguir una bossa de tanca hermètica com veureu a la demostració. Fem una butxaca de paper d’alumini o paper de forn, doblegats 2 cops cada marge, omplim la bossa amb els aliments i tornem a tancar amb 2 bosses. Les bosses de paper de forn es millor grapar-les
Abans d’omplir la bossa s’ha de tirar oli dins
Els aliments es munten sobre una espàtula posant primer l’aliment filetejat, per tal que faci de base, la guarnició va damunt i la salsa o vinagreta cobrint. Aleshores ja podem omplir la bossa amb ajut de l’espàtula que farà de transport.
Només queda tancar la bossa i posar-la al forn a 180º fins que veiem que s’infla. És aquest el moment de treure-la del forn i servir-la directament a plat.
Idees de Papillot

Bases  en filets per tal de disposar les guarnicions a sobre:
Salmó, Gambes pelades, lluç, salmó, turbó , filets e perca...

Filet de pit de pollastre o gall d’indi, llom, filet de porc, file de vedella
Medallons de patata, de carbassó de carbassa, d’albergínia...


Guarnicions
 saltades, al vapor o sofregides a sobre del filet de peix, verdura o carn:
Samfaines, pistos , saltat de bolets i sofregits al gust
Allioli negar, allioli, maioneses, vinagretes, romesco, picades, salsa de tomàquet, orenga, fonoll, farigola, juliverts (picats). Tota mena de verduretes bullides o al vapor..


Txus Zubéldia, Cuiner © 2011

C. Borrell, Nº 9. Sabadell. Barcelona
Tel. 93 727 37 16 / 665 966 039

No hay comentarios: