FAVES A LA CATALANA


   Cursos ¨ Tallers ¨  Receptari

visita virtual a l'escola de cuina (video)  ¨ Tel. 93 727 37 16 - 665 966 039 

       CONTACTA

INGREDIENTS:

1 kg de faves fresques (300 gr desgranades).
4 talls de butifarra negra,
4 talls de cansalada.
2, 3 cebes tendres.
1 cabeça d’all i 3 ó 4 grans.
Sal.
Llorer.
Menta.
Farigola.
Anís estrellat.
Pel brou:
Mongetes.
Cabassa.
Ceba.
Apí.
All.
Pastanaga.
Vi.
Peus de porc
Opcional: vi ranci, anís o aigúarden.

Per fer un bon brou sofregiu breument les verdures de temporada ben netes i tallades a trossos gruixuts.

D’altre banda renteu els ossòs i carns que hi decidiu posar i les feu bullir en aigua de l’aixeta per espai de 10 minuts.

Tireu l’aigua de bullir els ossos i els torneu a rentar.

Tireu els ossos a les verdures i ruixeu amb vi blanc. Als 7 minuts ja podeu tirar tota l’aigua –ara mineral- i deixeu bullir fins que redueixi a 1/3.

Dins una cassola –preferentment de fang- rostiu la cansalada crua o ja bullida dins el brou. Si us agrada, també una mica de la botifarra o bull amb els alls i les cebes tendres picades.

No deixeu que agafi massa color.

Afegiu les faves i el manat d’herbes i cobriu amb brou. Un cop arrequi el bull, tapeu i poseu a foc suau diran 30 minuts.

Es bon costum tapar l’olla amb un plat fondo ple d’aigua.

He trobat moltes receptes que s’hi posa tomàquet al sofregit. Pel que fa el guarniment, podeu fer servir des de botifarra crua, fins catalana, bull blanc o negre, costelló, salsitxes...

Per mediterranitzar-les jo hi poso un xic d’anís, de vegades aiguardent sec i de tant en tant vi ranci.

Aquesta mateixa recepta, la podeu fer amb pèsols i/o carxofes


Txus Zubéldia, Cocinero © 2011

C. Borrell, Nº 9. Sabadell. Barcelona
Tel. 93 727 37 16 / 665 966 039

No hay comentarios: