COCA DE RECAPTE -tècnica per fer-les-


   Cursos ¨ Tallers ¨  Receptari

visita virtual a l'escola de cuina (video)  ¨ Tel. 93 727 37 16 - 665 966 039 

       CONTACTA


Tècnica de treball


Tècnica: Fornejat
Estri: Plata o llauna per anar al for.
Foc: Forn mig 180º
Temps: cocció de 20 a 30 minuts


Descripció:

o Es treballa amb massa base de pa (200 gr de farina, 90 gr aigua, 15 gr oli, 10 gr llevat de pa deshidratat i 10 gr de sal).

o Cal deixar la massa reposar al menys una hora després d’amassada dins un bol tapat amb film a temperatura ambient.

o Per obtenir la forma “d’espardenya” s’han de fer xurros de 2 cm de gruix i 7 cm de llarg.

o Molt important posar els ingredients quan la massa es ja sobre la silicona o el paper de forn i sobre la llauna, sinó ho feu no hi ha qui transporti una coca ja muntada fins la plata.


No importa la forma que agafi, inclús podeu tallar a la mida o al gust amb un ganivet o un tallapizzas. Això de donar-li forma pot ser molt divertit i familiar.


Altres consideracions:

1. Quan es tracta de coca familiar us aconsello que la feu quadrada a la mida de la llauna que feu servir, tot i que queda molt be una espardenya per cada un.
2. Mireu que les proteïnes animals: formatges, ous i d’altres no siguin predominants, la coca de recapte es en un 80% vegetal, per tant el que prima es fer un bon sofregit tipus samfaina i anar afegint o canviant ingredients.
3. Les guarnicions son el que es posa per sobre el sofregit bolets, carxofes, pinyons, pebrot escalivat...


Txus Zubéldia, Cocinero © 2011

C. Borrell, Nº 9. Sabadell. Barcelona
Tel. 93 727 37 16 / 665 966 039

No hay comentarios: