COCCIÓ DELS LLEGUMS


   Cursos ¨ Tallers ¨  Receptari

visita virtual a l'escola de cuina (video)  ¨ Tel. 93 727 37 16 - 665 966 039 

       CONTACTA


INGREDIENTS
• 90 g de llegum sec per persona
• 2 grans d’all
• 1 ceba gran
• 2-4 menes d’hortalissa (opcional).
• Oli de 1ª pressió.
• Sal.
• Farigola i/o romaní i/o pimentón vermell dolç o fumat

Aquesta recepta es per tal de bullir els llegums als que després els podeu afeguir el seu sofregit i una bona picada

Posa el llegum en remull el dia d’abans.
Assabenta’t que hi ha força aigua per cobrir-ho generosament. L’aigua ha de ser mineral.

Poseu llorer i /o l’herba que us agradi i l’all i ho poseu al foc.

Al moment que comenci l’ebullició baixeu el foc, tapeu i poseu el difusor. Deixeu coure durant el temps de taula.

Només en el cas dels cigrons, l’aigua del remull ha de ser calenta.

També heu de tenir en compte que els cigrons es tiren a l’olla també quan és calenta.

Si feu els llegums a l’olla a presió el temps serà de 50 minuts a partir de quan surti el vapor, tret del que digui el fabricant. Tot i que això depèn de la marca de l’olla, així que mireu primer les instruccions del fabricant.


Aquesta es una guia dels temps de cocció de cada llegum, heu d'entendre que el temps es compte des de que es produeix el xup-xup, tapeu l'olla i baixeu el foc.

Mongetes 90, minuts 2 mides Remull
Cigrons 90, minuts 2 mides Remull en calent
Llenties 40, minuts 2 mides Remull
Faves 90, minuts 2 mides Remull
Pèsols secs 90, minuts 2 mides Remull
Arròs integral, 35 minuts 2 mides Rentat


Txus Zubéldia, Cocinero © 2011

C. Borrell, Nº 9. Sabadell. Barcelona
Tel. 93 727 37 16 / 665 966 039

No hay comentarios: