FUMET DE PEIX


INGREDIENTS:

o 1 quilo de raspes i caps o de crancs, 1 cap de rap,
o ½ k. de congre ó ½ K de peix de roca.
o 2 tomàquets, madurs, 2 cebes, 2 pastanagues
o 2 dents d’all, i branca d’api, 1 nap, 1 porro, julivert
o 2 fulles de llorer, 2,5 litres d’aigua
o Oli i un got de vi blanc o cava –opcional-

Poseu dins una olla 2,5 litres d’aigua mineral.

Tireu directament els crancs o bé les raspes i caps que tingueu guardats i feu-lo bullir durant 25 minuts a fi de aconseguir un brou lleuger.

Per treure més rendiment aixafeu el contingut de l’olla amb la ma del morter abans de colar-la.

Amb aquest brou és que farem el Fumet.

Per fer el fumet posa oli al fons d’una olla i ves tirant tots el vegetals a sofregir.

Un cop els tinguis ben sofregits tira el peix talla menuts –rap i congre- poc a poc i el vas sofregint els trossos que vagis ingressant a la olla.

Haurà un moment en el que el peix comenci a desfer-se i a enganxar-se al fons de l’olla.

Es el moment de tirar un bot got de vi i les herbes que t’agradin – llorer, julivert, farigola...-

Un cop reduït l’alcohol, ja pot tirar el brou de crancs o raspes que hem fet abans.

Un cop comenci el bull, deixa coure 20 minuts i ja pots deixar-lo refredar el suficient per colar-ho.

Fes més del que necessitis i congela’l dins una bossa hermètica ja mesurat a la mida de la teva família per la propera vegada.



 

No hay comentarios: