PASTÍS DE POMA, NATA i CREMA


Un pastis ideal per aniversaris

Per caramelitzar les pomes
· 1 quilo de pomes fujis o goldens
· 150 g de mantega
· 150 g de sucre

Per fer la massa
· 4 ous, 250 de farina, 1 sobre de llevat royal, 200 g de sucre, 100g de mantega 100 g d’oli d’oliva

Per fer la crema
· 2 ous, 100g de sucre, 20 g maizena, 400 ml de nata de cuinar

Per muntar el pastis
· Una ampolla de vi P.X. o Par naranja.
· 100 g de sucre per cremar la crema
· Un cremador elèctric
· 400 g de nata muntada semi-congelada



Treu el cor a les pomes i pela-les.

Talla-les a quarts.

Mira que no tinguin cap llavor ni restes de pells.

Posa 100 g de sucre i 100 G de mantega al un casola i quan comenci a caramelitzar, posa les pomes i cuina-les a foc suau fins que siguin ben tendres.

Fes la massa de pel pa de pessic barrejant tots el ingredients amb ajut d’una batedora.

Estira sobre un llauna vestida amb paper de forn o silpat una capa de ½ cetímetre.

Fes dos planxes. Cou al forn a 180º durant 6-8 minuts

Possa un planxa cap vall, treu el paper i empapa-la be de vi i suc de les pomes

Possa les pomes a sobre ben estesses i tapa generosament amb nata amig congelar

Posa l’altre planxa i torna-la a xopar amb vi i suc de coure les pomes

Cobreix amb la crema calenta i crema amb sucre.

No hay comentarios: