CALDERETA DE XAI

INGREDIENTS:
  • Carn de xai 150 g per persona, cuixa, pit, puntes...
  • Oli, aigua o brou per cobrir, 1 cabeça d’alls
  • una fulla de llorer
  • Picada. Ametlles, all, julivert, safrà i un pols de canyella
  • 5 hortalisses al gust per fer el sofregit.
  • Un got de vi per cada 3 persones
  • Una ramillet d’herbes: sàlvia, romaní, farigola, julivert, orenga

Dins una cassola fonda de ferro colat o de fang refractari, sofregeix els ossos i les puntes de pit de xai.

Retira els ossos i el pit i el tires dins un brou vegetal.

Tira la carn sen se os i tallada menuda i sofregeix-la fins enrossir-la.

Per amenitzar l’enrosit , pots afegir una ceba, una pastanaga i uns trossos de carbassa amés d’un cap d’all i una fulla de llorer.

Paral·lelament fes un sofregit amb calçots, carbassa, pastanagues, pomes... a foc suau.

Un cop ben fregida la carn tira vi blanc fins cobrir el xai i deixa coure deu minuts ben tapat a foc suau.

Un cop el sofregit acabar, tira la resta del vi i les herbes i deixa que el vi s’evapori.

Incorpora el sofregit a la carn i cobreix generosament amb brou.

Un cop comenci el xup-xup, tapa, baixa el foc al mínim i deixa coure una hora i mitja.

No hay comentarios: