Patés i Entrepans 5 receptes de patés vegetals






Tècnica de treball


Tècnica: Sofregit.
Foc: Suau
Temps: 5 a 20 minuts

Descripció:

Un entrepà es sempre una lluita entre el costum i la necessitat nutritiva del cos. Aprofitar els nutrients d’un entrepà de embotit, formatges o truites es difícil.

No es pot discutir que l’entrapà s’ha convertit en el recurs ràpid per picar, berenar i inclús dinar o sopar.

Per digerir el pa el sistema digestiu fa suc gàstric alcalí; mentre que per pair l’embotit., la truita o el formatge es necessari suc gàstric àcid.

El problema es que les dos coses a l’hora son incompatibles perquè àcid i bàsic s’anul3len entre ells.

El resultat es que en aprofiten una mínima part de l’entrepà, entorn al 5%. La resta en anul·lar-se fermenta –el pa- o es podreix –la proteïna animal-

La solució es mirar con es combinen els aliments.

El pa es proteïna vegetals – sobre tot si es de bona qualitat, es a dir, ecològic i fet amb farina sencera i llevat mare com s’ha fet els darrers mil·lennis fins ara-

El formatge, els ous, les carns i els embotits son proteïnes animals

Tant les proteïnes vegetals com les animals combinen be amb totes les verdures.

Però no combinen be entre ells. Resumint: proteïna vegetal i proteïna animal, s’han de menjar per separat per tal de treure’m el màxim profit dietètic.

Altre cosa es que feu un bon entrepà del que més us agradi de manera festiva i molt esporàdica, per donar-se un gust vaja.

Aquí us explico 5 receptes que us permetran fer entrepans amb bon pa i bona proteïna vegetal per fer entrepans de diari per la feina, el berenar, un sopar....




Hummus
400grs. Garbanzos hervidos
1 limón, 2 dientes de ajo
1 cucharada de aceite de oliva
1 cucharada de pasta de sésamo
Una pizca de sal
Una pizca de pimentón rojo picante
Unas semillas de comino


Pon en el vaso de un túrmix los garbanzos, el zumo del limón, los dientes de ajo, el aceite, el tahini, la sal y el comino.
Pasa el túrmix hasta que se haga una pasta compacta.


Agrega un poco de agua caldo vegetal hasta conseguir una textura suave y aún sólida. Servir frío, con un poco de pimentón espolvoreado y un chorrito de aceite de oliva.

Cómelo acompañado de pan de pitta y/o verduras crudas, tipo zanahoria, apio, hinojo,... Buen provecho









Pate de Nous i Carbassa
150 g de carbassa, 100g de nous picades

50g de parmesà rallat, 1 ou dur

100g de pa integral, 50g de mantega

orenga, pebre, oli d’oliva, aigua i sal

Fes trossets la carbassa i passa-la per la paella amb la mantega.

Afegeix-li el pa remullat amb aigua i escorregut.


Als 15 minuts, posa les espècies, l’ou bullit i esmicolat i el formatge.

Deixa 5 minuts més i ja pots tirar-hi les nous ben trinxades

Remena be i retira-ho tot del foc. Deixa reposar 2 hores a la nevera abans de servir.




Paté d’abergínies
1 Berenjena


Media Cebolla

Aceite de oliva

1 dl de vino

Sal Marina

Una cucharadita de salsa de soja

Fécula de patata, la que admita

Orégano y una pizca de Jengibre

3 cucharadas de harina integral.

1 Dl. de leche de soja.


Se pocha la berenjena pelada y partida en forma de cubitos con el aceite y la cebolla, se sala acompañándola de las especias.

Se retira del fuego y se introduce en una batidora con la harina, la fécula de patata, y la cucharadita de salsa de soja, y la leche vegetal


Se tritura hasta que no queden grumos y obtengamos una pasta homogénea, como el p











até corriente.

Se reserva, hasta que enfríe y después se conserva en el frigorífico.




Paté de Nueces y Setas


2 cucharadas de aceite de oliva

2 cebollas partidas

2 dientes de ajo bien picados

450grs de setas cortadas

100grs de nueces peladas

2 huevos duros picados

Sal


Calentar el aceite. Echar las setas, cebolla y ajo y esperar a que se ablanden.

Batir con la batidora hasta hacer un puré

Echar en un cuenco y añadir el resto de los ingredientes

Verter en una fuente y dejar enfriar en la nevera durante varias horas..




Paté de Champiñones
1 cebolla

1 kg. de champiñón

Perejil, ajo, sal
pebrella (se puede sustituir por orégano)

3 cucharadas soperas de harina


Triturar el champiñón y la cebolla. Rehogar en un recipiente (yo lo suelo hacer con agua y un poco de aceite).

Cuando está casi hecho el champiñón añadir la harina y darle unas vueltas para que se cocine bien durante unos minutos .

Finalmente apagar el fuego y añadir el ajo y el perejil cortados muy finamente y la pebrella u orégano. Dejar enfriar y listo

Hay que tener en cuenta que los patés siempre saben mejor al día siguiente de haberlos preparado.

Espero que disfrutéis esta receta de exquisito paté que también podéis usar como relleno para unos canelones.

No hay comentarios: